Slovensko má isté už štyri medaily na majstrovstvách EÚ

13.08.2014 Celý región

Sofia 13. augusta (TASR) - Štvorica slovenských pästiarov si vybojovala medaily na otvorených majstrovstvách Európskej únie v bulharskej Sofii. Štefan Mezei, Michal Zátorský a Matúš Strnisko (všetci ŠKP Bratislava) si dokázali zhodne poradiť s tureckými boxermi. Do semifinále, ktoré znamená minimálne bronz, sa prebojoval aj Viliam Tankó, keď zdolal Bulhara Alexandara Alexandrova.

Piaty zástupca v utorkovom štvrťfinálovom programe Erik Tlkanec (91 kg, Bratislavská Boxerňa) nepostúpil cez Gruzínca Levana Guledaniho, ktorému podľahol v bojovnom zápase 0:3 na body.

Štefan Mezei (49 kg) postúpil do štvrťfinále voľným losom a svoju šancu bojovať o medailu naplno využil. Turka Tolgahana Ozturka zdolal presvedčivo 3:0 na body, keď súpera poslal v 2. kole aj do počítania. Jeho semifinálovým súperom bude Ír Hughie Myers. Člen SŠŠR MV SR Michal Zátorský (60 kg) povzbudený životnou výhrou nad maďarským dvojnásobným olympionikom a medailistom z ME Miklosom Vargom vletel do súboja proti Turkovi Hakanovi Doganovi ako hurikán a hneď v prvom kole dokázal súpera poslať do kolien. Zápas mal celú dobu jasne vo svojej réžii (3:0 na body) a zabezpečil pre Slovensko druhú medailu. V semifinále ho čaká Gruzínec Otar Eranosjan. Zľutovanie s tureckým boxerom nemal ani ďalší člen SŠŠR MV SR Matúš Strnisko (81 kg), ktorý rovnako ako Mezei a Zátorský poslal do počítania Nadira Unala. Otrasený súper nakoniec zápas dobojoval, no o výhre 3:0 pre Strniska nebolo pochýb. V semifinále ho čaká Talian Valentino Manfredonia.

Posledným semifinalistom je Viliam Tankó. V kategórii do 52 kg zdolal domáceho účastníka OH v Londýne Alexandrova na body a zabezpečil Slovensku už štvrtú istú medailu na šampionáte v Sofii. V semifinále ho čaká Francúz Elie Konki. Slovenskí boxeri majú vo štvrtok deň voľna, semifinále sú na programe v piatok 15. augusta. TASR informoval prostredníctvom tlačovej správy tréner Pavol Hlavačka.
 

Vyberte región